woensdag 14 september 2011

Koken met de zon in het groene Venetië

De zonnekok wil ook wel eens in alle rust gebakken worden, zo dacht ik, rust hebben we zowiezo dringend nodig, en weg van alle lawaai van deze dolgeworden wereld richting nog meer zon alsjeblief.

Als je al 40 jaar een biotuin hebt, dan is het ook niet verwonderlijk dat je op zoek gaat naar een ecologisch verantwoorde kampeerplaats.  Die hebben we gevonden, Camping La Venise Verte, in het geklasseerde natuurgebied van de "Marais Poitevin".  De viersterren-camping is Europees als ecologisch erkend.Wat heeft dat nu te zien met koken met de zon ?  Wel, uit de gesprekken met de vanzelfsprekend sympathieke dame bleek, dat ze twee zonneovens gekocht had, maar dat ze niet goed wist hoe ze die moest bedienen...  

Dat wou ik dan met haar wel even bekijken, en tot mijn grote verbazing haalde ze net het model uit, waar ik al jaren mee werk : de Sun Cook.  Zij was van plan die te gebruiken voor haar restaurant, en ook later wou ze die aanbieden in elk verhuurde chalet.


Dan was ik net even weggelopen van mijn zonneoven ...

Hoe dan ook, niet alleen de camping, maar ook het natuurgebied is een bezoekje waard.  Wil je een paar foto's zien van de omgeving, dan klik je hier.

Een voorbeeldje :


Geen opmerkingen:

Een reactie posten