zondag 30 oktober 2011

Heliocentrisch - de zon als centrum

Wie had er dat gedacht ?  De aarde draait rond de zon.  Een paar honderd jaren geleden hadden ze je gefolterd had je het tegendeel beweerd.

En vandaag moeten we weer eens de klok terugdraaien omdat er mensen zijn, die het heelal naar hun voorstellingen willen doen draaien.  Vanmorgen heb ik de kippen van onze overbuur moeten eten geven, en die keken me al heel verwijtend aan, omdat ik niet echt aan hun tijdsbesef tegemoet kwam.

Dan zie je duidelijk in hun blikken, dat het hen niet kan schelen, dat de werkgevers menen dat zo'n winteruur helpt om hun energiekosten naar omlaag te halen.  De koeien, die op uur gemolken moeten worden, hebben er ook geen boodschap aan.

En ook de zonne-kok kan alleen maar bevestigen, dat de juiste zichtwijze voor ons aardbewoners heliocentrisch is, en dat het dus middag is, wanneer de zon haar hoogste stand bereikt heeft.Foto : pixelio.de

1 opmerking:

  1. Bij ons lijkt de klok zich de hele dag te vergissen: het is steeds vroeger dan ik verwacht. Trouwens: nog nooit een koe met een polshorloge tegengekomen...

    BeantwoordenVerwijderen