zaterdag 10 december 2011

Opgewarmd eten enkel goed als opgewarmd met de zon


Als je nog nooit een biowortel gegeten hebt, en je eet er dan toevallig eentje, dan merk je daar niets van.  Maar als je altijd bioworteltjes eet en dan plots eens een "normale wortel", dan merk je dat maar àl te goed.

Als je dikwijls eten uit de microgolf eet, dan merk je daar wellicht ook niets van.  Maar als je nooit spul uit de microgolf eet en dan krijg je zonder je het weet in een restaurant iets wat met de microgolf gemaakt is (en je bent bio gewoon), dan zwelt je buik en merk je het uuuren lang.

Gezond eten is dus een hele opgave, je voert een culinair loopgravengevecht.




Opgewarmd is gif, zegt men soms.  En ja, we kunnen dit bevestigen.  Als ik me er niet aan hou, dan "loop" ik dikwijls de waarheid achterna.   Maar het geldt enkel bij conventioneel gekookt en opgewarmd eten ...

Opgewarmd met de zon laat mij altijd met rust ...

Hoe kan dit nou ?  Alles een kwestie van "levenskracht" in het voedsel.

En daarover later meer ...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen