dinsdag 8 maart 2011

De cake en het brood, koek en ei ?

Gisteren de eerste cake van het jaar uit de oven gehaald.


De oven heeft vlot zo'n 115 ° gehaald tijdens het bakken, en dat is genoeg voor een lekkere cake, die er dan wel 4 uur over gedaan heeft.


Maar een voltreffer, want met de cake hebben we onze sceptische buren kunnen overtuigen :-)



Vandaag echter is het brood er een uur te laat ingegaan, de temperaruur zakte daardoor iets te vlug en daarmee zakte ook het brood.  We hebben het nog 20' in de conventionele oven moeten steken :-(



Toegegeven, op 8 maart al een brood bakken met de zonneoven is ambitieus...  volgende keer beter, als de zon wat hoger staat !

1 opmerking:

  1. Ik ben stiekem jaloers op jullie:-) Na de verplichte afwerkingen die ik nog te doen heb stort ik mij volledig op mijn zelfmaakzonneoven om mijn allereerste cake te bakken. Hier in Spanje niks te zonnekoken deze week... grijs, veel regen en wind:-(

    BeantwoordenVerwijderen