dinsdag 28 juni 2011

Dan toch maar een klassieker bij 32 graad

De wortels moesten eruit.  We hadden een zaairij aangevuld met wat wortels, maar die moest nu plaatsmaken voor de volgende kweek.

OK we hebben worteltjes, erwten ook al, die associatie zit in onze genen.  Aardappeltjes ook, vers uit de grond.  Na al die jaren tuinieren valt het nu pas op dat alle staakbonen zich rechtsdraaiend naar boven bewegen.  Maar dat is nu bijzaak.

Het wordt dus klassiek vandaag : erwten en worteltjes, en we doen er spek bij.  Maar voor de middag eerst een paar bio versnaperingen met pikante sausjes en een alcoholvrije anijsdrank.  Om de warmte te verslaan.


De hitte verslaan met de hitte.  En dus eerst wat heet water voor de Turkse appelthee, een aanrader bij dit weer.


Ondertussen een paar muffins bakken, er komt nog bezoek.  Je ziet het aan het resultaat, enkele muffins zijn bruiner dan de andere.  In het vervolg zullen we de plaat keren voor we ze eruit nemen.


Hier dan de spiesjes voor 's middags.


De wortels ...

De aardappelen ...

De erwten ...

Het spek ...

Dille en korianderzaadjes worden toegevoegd ...


De gekookte aardappels in schijven, met de erwten en wortels er bovenop ...


Let wel, de wortels hadden we al warm gehouden in de hooikist.  Hier dan het resultaat :


Was het nu zo'n prima zonne-kookdag ?  De middagzon was lichtjes gesluierd,  de Sun Cook oven haalde leeg net geen 170 °C.  Goed, maar er zijn nog betere dagen.  Nodig ? Helemaal niet, koken met de zon werkt ook bij veel lagere temperaturen.  Alleen voor brood is het toch wel aan te raden, dat je leeg om en bij de 150° C haalt.  Brood bakken doe je dus best op het uur van de middag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten