zondag 26 juni 2011

De zon heeft zich aan de afspraak gehouden en liet ons koken

Het leek alsof we nu al weken geen zon meer gezien hadden.  De toestellen stonden te treuren in de garage.  Maar vandaag moést de zon schijnen.  Liefst al voor de middag.  En dat deed ze dan ook...

De demonstratie zonne-koken in Hengelhoef was een succes mede door het zeer grote aantal bezoekers voor het 40-jarige bestaan van Limburgs Landschap vzw, door de puike organisatie, en door de verrijzenis van de zon.


Claire en ik hebben mogen praten met meer dan 100 geïnteresseerden.  Veel meer dan we ooit gedacht hadden.  We hadden maar net genoeg folders mee.  Behalve een paar foto's en een filmpje hebben we niet eens de tijd gehad om het hele gebeuren te documenteren.  Maar de pers was er ook ...

Gekookt werden zeer lekkere brandnetelsoep en boskruidenomeletten door Gianmario Monachesi en we hebben tussendoor ook een lading muffins gebakken.  Die hadden wel wat last van een "groeistilstand", want de zon hield het voor een tijdje voor bekeken.


We bewerken het filmpje nog.  Morgen wordt het een prachtige dag met volop zon.  Goed voor bruisende creativiteit ... en goed voor de statistieken :-)

En dus tot binnenkort met het verslag ...

1 opmerking:

 1. ha! En ik vroeg me deze ochtend nog net af hoe het in Limburg met de zonne-kokers zou zijn;-)
  Blij om terug van jullie te horen!
  Het was inderdaad heel erg slecht weer, slecht voor zonne-ovens, maar goed voor onze spiksplinternieuwgelegde gazon!
  Ik ben erg blij dat er zoveel belangstelling was! Je voelt het gewoon overal opborrelen. Ik heb in tussentijd ook een collega aangesproken die een school heeft in Senegal (http://toekomstvoorsenegal.optius.be/1/Profiel.html), en die waren ook al bezig met solsuffit (denk ik)...En ik heb mijn lln al verwittigd dat dit de volgende eco-hype gaat worden ( eentje die niet snel zal overwaaien). Binnenkort grote vakantie , en dan vlieg ik er ook in!
  Veel groetjes
  MV

  BeantwoordenVerwijderen