vrijdag 13 mei 2011

Nog meer speelgoed met de zon

Net iets meer dan half bewolkt vandaag, de zonneoven heb ik weer moeten binnenhalen.  Het heeft pakweg in de laatste 2 maanden zowat 3 mm geregend, we zijn een paar maal uitgeroepen tot de warmste plek in Europa.  In de buurt zijn een paar honderd ha natuurgebied afgebrand.

En dus hopen we eigenlijk elke dag dat we een tijdje niet met de zon kunnen koken.  Maar ook vandaag houden de wolken het bij een dreiging.  Is dat allemaal nog normaal ?  Mei, koel en wak ...

Genoeg geklaagd, hier is weer wat voer voor de kleine in ons :Nog een set voor jonge experimenteerders.  Een mini-zonneoven.  En een mini-boiler.  Vooral mooi omdat ik nu zowel een kindvriendelijke parabool als een zonneoven heb, en dus kunnen we beide toestellen aanschouwelijk voorstellen.  Er is zelfs een thermometertje aan de binnenkant van de oven, dat aangeeft wanneer de 70 ° C bereikt zijn.Ha, en hier heb ik nog een zonnepaneeltje met lamp bovengehaald.  En het werkt nog, ondanks het feit dat het 2 jaar niet gebruikt werd.  Net opgeladen.Hier brandt de lamp !  Er zitten 12 LED's in verwerkt. Goed voor een tuinhuis of een serre bvb.


1 opmerking:

  1. De lamp zou een goede oplossing zijn hier in de Filippijnen. Regelmatige zitten we hier soms enkele uren of soms een hele avond zonder stroom.
    Solar koken doe ik al enkele jaren, maar hier, in deze website, vind ik toch weer wat nieuwe dingen die ik ga uitproberen.
    Bedankt en heel veel succes en nieuwe ideeen.

    Paul

    BeantwoordenVerwijderen