We zijn omsingeld vandaag. Van een kermiskoers. We zitten vast. Maar de zon schijnt ...
08:15 We stellen de oven op en laten hem opwarmen
08:30 De oven brengt 77° - we stellen nu ook de parabool op
08:45 De oven haalt nu 95° - we stellen onze zelfbouw - Pentagon Star paneelkoker op
09:00 107° in de oven en we beginnen de uitjes te stoven op de parabool, na 10' zijn die al klaar
09:15 We beginnen aan de cake : de "Bola de Canela"
09:30 De portugese kaneelkoek gaat in de oven en dit bij 125°
09:45 Water voor de koffie gaat in de Pentagon Star. In de oven rijst de cake bij 115°.
10:00 De cake bakt rustig verder bij 120°
10:15 De soep "Caldo Verde" is in de maak. Er komt nu nog kervel bij.
10:30 De soep is klaar en verdwijnt in de hooikist. In de oven dampt het nu bij 135°.
10:45 De cake ruik je al, de thermometer wijst zo'n 144° aan.
11:00 Het water is klaar voor de koffie
11:15 De cake is klaar en gaat er nu uit - prima uitgebakken
11:30 De oven haalt 150° in leegloop, de rest van het water wordt terug opgezet
11:45 Room en chorizo gaan in de borden en de soep wordt erover gegoten
12:00 De oven haalt nu 156° in leegloop en de drie toestellen staan mooi in de rij.
12:15 De spaghettisaus gaat in de oven die prompt van 162° naar 135° zakt.
12:30 Het water voor de spaghetti gaat op de parabool, we beginnen met de deeg voor het brood.
12:45 Het water kookt en de spaghetti gaat erin
13:00 Brooddeeg klaar, spaghettisaus bij 140°, de volkorenspaghetti duurt ietsjes langer
13:15 De spaghetti is gaar
13:30 We kunnen eten !
13:45 De oven haalt in leegloop 150°
14:00 Nu zelfs 160° - tijd voor de afwas - in de Pentagon Star kookt het water voor de thee
14:15 Het brood, met rozijnen, zit in de oven en begint lekker te rijzen, 138°
14:30 Het brood is nu goed gerezen, 142°
14:45 Tijd om de cake te proeven en de appelthee erbij. Heerlijk.
15:00 Het brood ziet er heel goed uit - 145°
15:15 We strijken het brood in met eigeel. De temperatuur zakt naar 135°.
16:00 Het brood is klaar en dus halen we het er uit.
16:15 Genoeg voor vandaag !
waaaauuuuwww, dat was de eerste gedachte die me te binnen schoot toen ik je blog ontdekte. En dan : " EINDELIJK"...iemand die dat even kan/wil uittesten.
BeantwoordenVerwijderenKoken met zon heeft alles wat me enthousiast kan krijgen : low tech, low cost, low impact, low maintenance....en high value &taste! Blijkbaar hé!
Ik wil het ook wel proberen, maar eerst nog zoiets ineen knutselen, en dat zal voor de vakantie zijn.
Ik ben alvast een volger van jullie blog!!!!
@maman verte : nuja, we testen al 8 jaar... we volgen je blog ook, we evolueren zo langzaam weer terug naar meer vegetarisch ! Als je zelf wil knutselen, prima, juni tot augustus zijn goede maanden voor zelfbouw-toestellen. Binnenkort komen we met plannen en foto-ondersteuning voor de montage. Bedankt voor het volgen ! Tot binnenkort.
BeantwoordenVerwijderen