donderdag 4 augustus 2011

Oh happy day - part 2

In de Kempen tot deze avond goed weer voorspeld.  Dan maar weer de spullen in de tuin gezet.  Eerst en vooral met de nieuwe zelfbouw Pentagon Star niet minder dan 3 en 1/2 liter water opgezet voor de afwas.  Da's prima voor één grote afwas - en het is nog prima gelukt ook.

En nu de hit van de dag.  Vijf Weckglazen met kaneelcake komen in de oven.  Bedoeling : eens gebakken worden de glazen verzegeld en ingekookt om de cake te kunnen bewaren.  Opgelet, die glazen moeten dus wijder zijn naar boven toe, anders krijg je er later de cake niet meer uit.


Goed.  Nu is het de beurt aan de tomaten, de kern eruit en gehalveerd op het muggenraam van onze zonnedroger.  De donkerdere tomaten zijn paprikatomaten en de langwerpige zijn van een Italiaanse soort.   O sole mio ! ...


De doos gaat dicht, en ...


Voor de doos monteren we een auto-ventilator, aangesloten aan een zonnecellen-flap.  Zo blaast er wat meer lucht via de kleine gaatjes voorkant naar binnen.  We voelen dan ook de warme lucht naar buiten komen aan de achterkant - door de grotere gaten.


Die ventilator is zeker al 25 jaar oud, maar hij doet het nog prima.


Op de parabool maken we de raapjes  klaar voor vanmiddag.


Ai ! De cake dreigt over de rand te gaan.  Uiteindelijk geen probleem, we hebben dan een paar schijfjes voor bij de koffie.


Nu nog binden en peterselie toevoegen ...


De vijf glazen mogen eruit  ...


Vier ervan moeten onthoofd worden...


En die verdwijnen dan met ringen en deksels erop in de Weckpot.


Nu zul je natuurlijk de vraag stellen waarom we die dan niet ook met de zon inwecken.  Nu, in deze glazen zit zelf geen water, zoals bij ander steriliseergoed.  En daarom wordt er dringend aanbevolen om niet ook nog droog in te wecken.  De glazen zouden wel eens kunnen barsten.

Voor een volgende keer hebben we wèl  groenten-patés op het programma ...

En wat is er met de tomaten gebeurd ?  Wel, half gedroogd gemixt, tot tomatenpuree ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten