dinsdag 2 augustus 2011

Oh happy day !

Klagen helpt !

Zéééévenentwintig graden en volle bak zon !  Zo zien we het graag.  Aan de slag !

Om 10 uur vanmorgen stellen we de nieuwe Pentagon Star op met de bedoeling 2 liter water aan de kook te brengen voor de afwas.  2 liter water, pas op, dit is niet niets.
 

Water is wat betreft de opname van warmte de moeilijkste klant.  Met de vorige Pentagon Star verwarmde ik meestal maximaal zo'n litertje.  En nu met de spiegelfolie 2 liter.  Overmoed ?


Neen, na een half uurtje verschenen de eerste kleine blaasjes en na anderhalf uur had ik kokend water.  Zonder pyrex-stolp of braadfolie rond de pot.  Dit is voor een zelfbouw zeeeeer goed.

Een paar wijzigingen heb ik aan de Pentagon Staar aangebracht : een koordje om de flap een betere vorm te geven en een gewicht (hier een rol kleefband), omdat het nogal stugge dikke schuimkarton zich nog niet in de gewenste plooi laat leggen.  Misschien komt dat nog wel.


Mooi.  Ondertussen bakken we nog een cake.  Ik hoor je al komen.  Alweer een cake.  Weliswaar nu een citroencake, het moet niet altijd kaneel zijn.


En wilden we niet ook meer brood bakken ?  Terwijl we op de parabool een pot Limburgs zuurvlees laten garen ...


En dat wordt nog een mooi brood ook : "Waldkorn", bruin met zuurdesem.


De resultaten :De Leifheit - steriliseerbokaals hebben we weer bovengehaald.  Hiervan passen er 9 in de oven.  En nu maar duimen voor nog een paar dagen zon.

Duim alsjeblieft mee. Thanx !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten