maandag 1 augustus 2011

Koken met de zon : dit was de maand juli :-(

We zullen er maar geen woorden aan verspelen, juli was ronduit slecht met maar 2 goede en 3 minder goede dagen.  Goed voor 1 kaneelkoek, 1 x boontjes en 1 x broccoli.

Dit brengt het totaal van dit jaar op 43 ècht goede dagen.

We hopen dat augustus nog wat zon brengt, we hebben nog heel veel te steriliseren (ja hoor, dat gaat ook met de zon !) en we hebben ook heel wat tomaten om te drogen.

OK, als het weer slecht is, dan prutsen we maar wat rond, we moesten nog een nieuwe Pentagon Star met spiegelfolie afmaken.  Hier dan de stappen, eerst een vergelijk van het bovenstuk met alufolie en de nieuwe met de spiegelfolie :
                                         
Aha ! Het ei van Columbus ! Om dit model weg te zetten hebben we veel minder plaats nodig : gewoon opvouwen.

Vanmiddag was de zon eigenlijk veel te gesluierd om te kunnen testen.  Meer dan 125 ° C zaten er niet in.  Maar we zijn benieuwd, het ziet er veelbelovend uit.

Dan duimen we maar voor nog een paar goede maanden.   Niet dat we het slecht gedaan hebben tot hier toe : 10x soep, 9 x muffins, 5x omelet, 16 x thee of koffie, 16 volledige gerechten, 3-en-1/2 kg confituur, maar daartegenover staan "slechts" 4 broden.  Té weinig ...

1 opmerking:

 1. hey!!
  ja, ik heb ook wat beteuterd naar de hemel zitten staren.....
  maar ik heb de spiegelfolie van bonprix ook al in huis!! EN ik heb vandaag een ENORME pot water serieus heet gekregen met de zon ( voor de was) , en met een zonnebeschermingsdinges voor de auto (hoe noém je zo'n ding eigenlijk?)
  En dus twijfel ik: ofwel maak ik een pentagon star met die bon-prix-folie, ofwel een zonne-oven, en bestel ik tegen volgend jaar ( iedereen heeft recht op 1 financiële uitspatting per jaar) een paraboolkoker....wat denk jij? Wat zou ik doen? Een oven maken met de folie of een Pentagon star maken met de folie?????(Ik heb 2 rollen an bonprix gekocht....)
  groetjes
  MV

  BeantwoordenVerwijderen